Westerkaap

DANFOSS klep weer defect

29 april 2013Robgert@gmail.com

Beste buren,

in onze woning is de Danfoss klep defect, dit is al de tweede die de geest geeft. De klep laat zich helaas ook niet meer in de manuele stand zetten. Hebben andere bewoners ook slechte ervaringen met deze Danfoss kleppen?

Wij laten een nieuwe plaatsen door ALL-IN SERVICETECHNIEK van de Asterweg in Amsterdam-Noord. Ze kunnen ‘m wel bestellen, maar zeggen dat ze niet bekend zijn met het systeem.

Is er een installatiebedrijf dat ons systeem wél kent?

En hieraan gerelateerd: heeft er iemand al eens een andere thermostaat laten plaatsen, een die je kunt programmeren? Graag ontvang ik suggesties voor een eenvoudige, maar iets slimmere thermostaat.

Kan iemand mij vertellen of ons systeem geschikt is voor OPEN THERM, wat een vereiste is voor de moderne thermostaten van Eneco en Nuon?

Ik ben benieuwd naar jullie feedback,

Rob Meerman

 

UPDATE: ik begrijp van de installateur dat Open Therm waarschijnlijk bij ons niet mogelijk is, omdat we een simpele AAN-UIT klep hebben, en niet echt een CV-ketel met ingebouwde electronica – waarmee Open Therm kan communiceren. Installateur raadt een Chronotherm thermostaat van Honeywell aan.

No Reacties