Westerkaap

Overlast op de cours

19 april 2015MarianneM

Beste bewoners,

De cours zijn geen kinderspeelplaats

Wij zien dat de cours steeds meer een kinderspeelplaats wordt van zowel de hele kleintjes als ook van de grotere kinderen. Dat is niet de bedoeling. Het leidt tot geluidsoverlast, beschadigingen aan ruiten en beschadigde beplanting.

De kinderen kunnen voor balspelen, tikkertje en andere spelen naar de speelboten aan het Westerdok of het afgeschermde balveldje voor op het Westerdoksplein. Wij begrijpen dat kinderen moeten kunnen spelen, maar wij gaan ervan uit dat de ouders ook begrip hebben voor het feit dat wij niet langer kunnen toestaan dat de beplanting, de ruiten etc. hierdoor vernield worden. Bovendien ontvangen wij geregeld klachten van bewoners die zich storen aan de soms grote geluidsoverlast die veroorzaakt wordt door gillende kinderen. Ouders: spreek uw kinderen hier op aan.

Ruitschade

Het is niet toegestaan op de cours te fietsen, dat geldt ook voor de kinderen. Wilt u er s.v.p. op toezien dat kinderen niet meer fietsen in de cour, ook niet alleen om vanaf de cour naar de straat te gaan.

Op woensdag 15 april, aan het eind van de middag is er een meisje op een fiets vanaf de middelste cour tegen de glasdeur aangereden, aan de kant van het Westerdok.  Met als gevolg een gebroken ruit.

Is er iemand die dit heeft zien gebeuren en die weet wie de ouders van dit meisje zijn?

Binnen een week is dit de tweede keer dat er een groot ruit kapot is gegaan doordat er een kind vanuit de cour op een fietsje tegen het glas is gereden.

Doordat wij in zeer korte tijd meerdere schades hebben moeten melden bij de verzekering, weigert de verzekering binnenkort om de schade te vergoeden.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Bestuur VvE Westerkaap 1.                                                                 19 april 2015