Westerkaap

Stem op Buurtkamer Westerdok bij Centrum Begroot

12 september 2019MarianneM

Op het mooie Westerdokseiland missen we een plek waar je elkaar als buurtgenoten kan opzoeken en ontmoeten. Een plek waar je makkelijk een praatje maakt met buren, een bakkie drinkt of een krantje leest. Dat kan natuurlijk wel in een  café, maar dat is prijzig en de kans dat je er met een buurman of  -vrouw aan de praat komt, is niet zo groot.

Uit een enquête onder mogelijke gebruikers is gebleken, dat  meerdere mensen activiteiten (willen) organiseren op het Westerdok: een gymclub, een dansavond,  lezingen, een ruilbeurs, een naaiochtend, een gespreksgroep en last but not least  inloopochtenden voor een kop koffie, of soep, en een praatje.

Ook de verschillende VvE’s op Westerdok /IJdok en diverse commissies moeten elke keer op zoek naar een geschikte ruimte om bijeen te komen of  te vergaderen.
Noodgedwongen vinden bijeenkomsten vaak bij mensen thuis plaats. Dat is soms prima, maar niet altijd handig. Mede daardoor komen sommige initiatieven niet van de grond.

We zoeken daarom een ruimte op ons eiland: dichtbij, gezellig en voor iedereen die wat wil organiseren bruikbaar.

In het kader van Centrum Begroot stelt Stadsdeel Centrum  € 200.000 beschikbaar voor projecten die de binnenstad leefbaar houden en de verbinding tussen buurtgenoten versterken. Bewoners van Stadsdeel Centrum verdelen het beschikbaar gestelde budget en bepalen zo welke plannen uitgevoerd worden.

Elke bewoner boven de 18 jaar heeft in de week van 9 september van de gemeente een brief ontvangen met een stemcode. Vergeet deze code niet in te vullen tijdens het stemmen.

Zie voor de spelregels en de stemprocedure: https://centrumbegroot.amsterdam.nl/