Westerkaap

Touringcarhalte riviercruise Westerdoksdijk

3 oktober 2016MarianneM

Zoals bekend meren er vanaf het voorjaar 2017 riviercruiseschepen af aan de Westerdoksdijk. Het Havenbedrijf heeft u hier in het afgelopen jaar op verschillende momenten en manieren over geïnformeerd. Tijdens deze bijeenkomsten spraken vele bewoners hun zorg uit over de bijbehorende touringcarhalte op de parkeerstrook langs de Westerdoksdijk. In de afgelopen periode is gekeken naar de veiligheid ronde de beoogde touringcarhalte en naar mogelijke alternatieven.

Besloten is de touringcarhalte te verplaatsen naar de lage kade waar de riviercruises aanmeren. De touringcars bestemd voor de riviercruise rijden-onder begeleiding van stewards- achteruit de kade op en vooruit weer weg. Het gaat om het laten in- en uitstappen van passagiers, parkeren is niet toegestaan. De halte is openbaar, dus ook niet riviercruise gerelateerde touringcars mogen de halte gebruiken. De verwachting is echter dat dit gezien de specifieke locatie niet veel zal gebeuren.

In de komende periode wordt samen met de betrokken partijen ( waaronder de gezamenlijke VvE’s) gekeken hoe de kade het beste kan worden ingericht. Ook wordt het verkeersbesluit voor de touringcarhalte voorbereid. Dit is een openbaar besluit waar eventueel bezwaar tegen gemaakt kan worden. Zie hiervoor de website van de Gemeente Amsterdam.