Westerkaap

Lekkage in garage door verstopping afvoerpijp

22 juli 2016MarianneM

Aan het begin van de week is er een grote lekkage geweest in de garage, ter hoogte van Toren I ( Westerdoksdijk 417 t/m 471) De lekkage ontstond bij een afvoerpijp voor gootsteen, douche en toilet van toren I, daar waar die pijp uit de toren,  in de garage uitkomt. Uiteindelijk komt deze pijp uit op het riool in de Leliëndaalstraat. Een verstopping in het horizontale deel van de afvoerpijp veroorzaakte dit probleem. De verstopping was vet en olie en dat maakte uiteindelijk de doorvoer van de afvoer moeizaam, in het bijzonder die van het toilet. Ook olie en vet kan hard worden , zich afzetten en opbouwen en tot een verstopping leiden.

Dus: spoel geen bakolie, frituurvet of wat voor oliën en vetten dan ook, en ook geen andere stoffen die tot een verstopping kunnen leiden, door gootsteen of toilet. Dit kan leiden tot een hoop narigheid.

 Laten  wij er met elkaar voor zorgen dat we niet vaker met dit soort problemen geconfronteerd worden, door zorgvuldig om te gaan met het gebruik van de afvoerleidingen.