Westerkaap

Veiligheid in en om ons complex

De afgelopen week is er helaas ingebroken in een appartement aan het Westerdok.

De zaak is nog in onderzoek.

Ook vond er onlangs weer een inbraak in een auto plaats.

Wij willen alle bewoners nogmaals adviseren ook zelf extra attent te zijn op het deugdelijk afsluiten van deuren en ramen en het weren van ongenode bezoekers. Treft u iemand aan die niet in de garage, uw lifthal of uw gang thuishoort, bel dan de politie!

Daarnaast raden wij aan, uw voordeur te voorzien van pensloten, een driepuntsslot of een beveiligingsstrip. Het slot dat vanuit de bouw op de voordeur is geplaatst is d.m.v. de zogenaamde flippermethode zeer gemakkelijk te openen.

Als er bij de entree, via de intercom aangebeld wordt door mensen die u niet kent, doe dan NIET open. Als er een leverancier belt om goederen af te geven, ga dan altijd zelf naar de entree om de goederen in ontvangst te nemen.

Laat geen mensen binnen voor anderen, ook als u ze denkt te kennen.

Als u via de entree of de garage ( lopend, met de fiets of met de auto) naar binnen gaat, kijk dan goed of er iemand achter u staat te wachten die probeert naar binnen te glippen, maar niet in ons complex thuishoort. Het beste is om even te wachten tot de buitendeur of fietsdeur weer automatisch dicht gaat.

Laat NIETS zichtbaar achter in uw auto van enige waarde. Als u verdachte personen in de garage of in en om het gebouw ziet rondlopen, melt dit bij andere buren en/of neem contact op met Parkeergebouwen, de Politie of de huismeester.

Laten wij, door zelf ook goed op te letten en alert te zijn, met elkaar proberen de veiligheid in ons complex te vergroten.